Zbog zdravstvenih problema Vučić neće putovati avionom mesec dana

Zbog zdravstvenih problema Vučić neće putovati avionom mesec dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati avionom mesec dana zbog hroničnih zdravstvenih problema koji su se pogoršali u subotu i i zbog kojih je hospitalizovan na odelenju intenzivne nege.

Vučić je već otkazao posetu Iranu, planiranu za 22. novembar, i Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon toga.

Lekari na Vojnomedicinskoj akademiji bili su jasni da putovanje avionom može pogoršati Vučićevo zdravlje, i preporučili su izbegavanje ovog načina prevoza dok se situacija ne stabilizuje.

Prema izveštajima Blica, predsednik Srbije moraće da se pridržava preporuka i da u narednim nedeljama prepolovi svoje aktivnosti. Nadalje, svi zakazani sastanci i posete biće odgođeni dok se zdravstveno stanje ne stabilizuje.

Vučić je u subotu hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji zbog problema sa srcem i otpušten je u ponedelak ujutro, ali umesto da ide kući otišao je na posao u svoju kancelariju. Međutim, zbog svog stanja, radio je kraće nego što je to uobičajeno.

Srpski ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, rekao je u nedelju da se predsednik Vučić suočio sa manjim hroničnim srčanim problemima, ali da mu se zdravlje u petak pogoršalo, pa je odlučio da zatraži lekarsku pomoć na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je otkriveno da je stanje ozbiljnije nego ššto je mislio.

Lekari na Vojnomedicinskoj akademiji odmah preduzeli sve potrebne mere i započeli tretman predsednika Srbije, koji je dobro reagovao na lečenje.

U pisanoj poruci, Vučić se zahvalio osoblju i napomenuo da će biti spreman za rad u ponedeljak.

Predsedniku Srbije brzi oporavak poželeo je veliki broj lidera među kojima su su Emanuel Macron, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan, Matteo Salvini, Jens Stoltenberg, Viktor Orban, Zoran Zaev, Edi Rama, Marian Sarec i Borut Pahor. / ibna