Anastasiades u nedelju stigao u Berlin zbog tripartitnog sastanka

Anastasiades u nedelju stigao u Berlin zbog tripartitnog sastanka

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades stigao je u nedelju u Berlin, gde će u večeras, prisustvovati večeri sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterresom, i liderom kiparskih Turaka, Mustafom Akincijem.

Predsednika Kipra će u Berlinu pratiti portparol vlade Prodromos Prodromou, zamenik ministra predsednika Vassilis Palmas, pregovarač strane kiparskih Grka, ambasador Andreas Mavrogiannis, šef diplomatske kancelarije predsednika, ambasador Kyriacos Kouros, kao i kao član diplomatske kancelarije predsednika, Pantelis Pantelides.

Portparol vlade Prodromos Prodromou je u petak napomenuo da predsednik Kipra tripartitni sastanak vidi kao priliku da Antonio Guterres razgovara sa dva lidera o narednim koracima i, ako je moguće, da utvrdi način i obim pregovora koji bi se nakon toga trebali nastaviti.

Prema portparolu vlade, Nicos Anastasiades ide na tripartitni sastanak sa političkom voljom ne samo da bi se postiglo bilo šta nego da se postigne dogovor o nastavku pregovora, u okviru sličnom onom iz Crans Montane. / ibna