Albanija: Meta poziva građane na “krucijalnu borbu za Ustavni sud”

Albanija: Meta poziva građane na “krucijalnu borbu za Ustavni sud”

Predsjednik Republike Albanije Ilir Meta još jednom je pozvao građane da se probude i shvate da je „bitka za Ustavni sud presudna bitka za svakoga od vas, ne samo za budućnost demokratije, već i za samog postojanje naše države i nacije “.

„Dragi građani! Probudite se i shvatite da je bitka za Ustavni sud odlučujuća bitka za svakoga od vas, ne samo za budućnost demokratije, već i za samo postojanje naše države i naše nacije, koja je više nego ikad ugrožena od ove vladine mafijaške organizacije, lokalne ćelije međunarodne organizacije koja nadgleda našu teritoriju, geopolitički stratešku za mnoge kriminalne aktivnosti sa ogromnim koristima “, rekao je Meta.

„To je veoma dobro organizovana organizacija sa jasno uspostavljenim programom satrapskog režima koji svakodnevno krši prava Albanaca i koji će kroz mafiju Ustavnog suda trajno istrebiti njihova demokratska i zakonska prava, jer imaju samo dva opcije: bezuslovno podjarmljivanje ili imigracija“, naglašava Meta.

„Ali ne samo to. Otmica Ustavnog suda od strane mafije ima za cilj da de facto predaju suverenitet i integritet zemlje u ruke međunarodne organizacije“, rekao je predsednik Meta.

„Morate shvatiti da ovo nije borba moći između predsednika i vladajuće stranke za određene položaje u Ustavnom sudu, već borba za sprečavanje uspostavljanja policijske hunte, gde će sam Ustavni sud biti de facto anti- ustavna policija, putem koje će izvršiti konačna egzekucija Ustava i ustavnih prava naših građana“, rekao je Meta.

„Stoga je 2. marta svaki građanin pozvan da dođe do Avenije „Svedoci nacije“ da toj mafijaškoj organizaciji kaže da je strpljenje prekoračilo granice i da je zaštita Ustavnog suda crvena linija. Svaki iskren i odgovoran Albanac brani svoju budućnost i svoju decu u ovoj zemlji od potpunog uspostavljanja antinacionalne tiranije kakvu je svakodnevno viđate. Albanija prva! Albanija za Albance“, zaključuje Meta