14. pomen žrtvama “Heliosa” koji će se održati u Grammatiku

14. pomen žrtvama “Heliosa” koji će se održati u Grammatiku

Prisustvovaće i rodbina žrtava sa Kipra

Autor: Michalis Michael

Četrnaesti pomen žrtvama vazduhoplovne tragedije “Helios” održava se danas u Grammatiku, Atika, u prisustvu desetina rođaka kiparskih žrtava.

Kako je navela Niki Michaelidou, članica Odbora roditelja Heliosa, oko 60 rođaka žrtava sa Kipra, zajedno sa rođacima koji žive u Grčkoj, kao i drugim predstavnicima država, posetiće mesto tragedije kako bi održali pomen. Kako je procenjeno na pomenu učestvuje ukupno oko 150 ljudi.

Službu će održati mitropolit Kifijski, Marose i Oroposa, Kirilos, u prisustvu ambasadora Kipra u Grčkoj, Kyriakosa Kenevezosa i predstavnika lokalnih vlasti, dok će političke partije, organizacije i druge institucije položiti vence u znak sećanje na žrtve. Pre toga biće održana misa u kapeli na Grammatiku, a zatim će se svi učesnici popeti na vrh planine, na mestu gde se avion srušio, i gde će se biti izveden trisagion.

Boing „Helios“, koji je prevozio 115 putnika i šest članova posade u Prag sa stajanjem u Atini, srušio se 14. avgusta 2005. godine, u 12:04, u Grammatiku, Atika ./ibna