Srbija: Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Quinte

Srbija: Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Quinte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič sastao se u četvrtak sa ambasadorima zemalja Quinte: Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama Srbija.

Lideri su zaključili da je važno da se izbori održavaju u blagoj izbornoj klimi i da sve stranke treba da vode fer kampanju, kako bi birači bili motivisani da masovno izađu na birališta.

Nedavnii virtuelni samit o odnosima Zapadnog Balkana i EU, kao i zastoj u koji je upao dijalog sa Prištinom, vladavina zakona i situacija u regionu, bile su među temama razgovora.

U otvorenoj, konstruktivnoj i suštinskoj raspravi naglašeno je da se mora raditi na dobrosusedskim odnosima kako bi se u potpunosti stabilizovala politička situacija u regionu.

Ambasadori zemalja Quinte i šef delegacije EU izrazili su zadovoljstvo borbom protiv COVID-19.

Predsjednik Vučić zahvalio je EU i Sjedinjenim Državama na pomoći koju je Srbija dobila tokom pandemije i upoznao ambasadore sa ekonomskom situacijom i programom ekonomskog oporavka nakon pandemije. / ibna