Kosovo: Pokret Samoopredelenje počeo skupljati potpise za nove izbore

Kosovo: Pokret Samoopredelenje počeo skupljati potpise za nove izbore

Pokret Samoopredelenje protivi se formiranju nove Vlade Kosova, sa Avdullahom Hotijem na čelu, i prikuplja potpise građana za održavanje novih izbora. Drugog dana ove akcije, Pokret je objavio da je prikupljeno 25 hiljada potpisa.

„Ljudi su uvereni da je državi potrebna Vlada koja radi za njih. Oni su 6. oktobra okončali 20-godišnji mentalitet upravljanja putem korupcije, kriminale i kršenjem suvereniteta, dok smo u poslednem periodu videli da na Kosovu postoji nada i da se njime može upravljati ‘čistim rukama’. Promena koja se dogodila ne može se vratiti i jedino rešenje pred nama su izbori “, navodi POkret Samoopredelenje u objavi na Facebooku.

„Više od 25.000 fizičkih potpisa prikupljeno je kroz žalbeni dokument koji smo juče pokrenuli širom Republike. Izuzetni politički interes daje nam još veću volju da nastavimo posao koji smo se obavezali i put kojim smo išli“.

“Sklonićemo nasilnike sa vlasti, bez obzira koliko se snažni i arogantni se osećaju danas”, zaključuje se u izjavi. / Ibna