“Laboratorija Grčka” – dokumentarac o tome kako moćnici iskorištavaju “ličnu odgovornost”

“Laboratorija Grčka” – dokumentarac o tome kako moćnici iskorištavaju “ličnu odgovornost”

IBNA predstavlja dokumentarni film „Laboratorija Grčka“, snimak koji šokira i zabrinjava kako oblik vlade iskorištava „individualnu odgovornost“ i manipuliše građanima.

„Laboratorija Grčka“ je istorijsko istraživanje koje analizira grčku i evropsku istoriju, od Drugog svetskog rata do trenutne krize kroz koju 0va zemlja prolazi.

Dokumentarni film o istoriji i mnogim pričama.

Putovanje koje smo delili sa intelektualcima, političarima i građanima, prolazeći kroz generacije ljudi, sa „Moći“ kao centralnim jezgrom.

Oblik moći koji iskorištava „individualnu odgovornost“ za slabljenje, disciplinovanje i manipulisanje grčkim narodom, koji je već godinama poznat po nacionalnim i globalnim medijima, optužen za finansijsku krizu u svojoj zemlji i zbog toga spreman da bude žrtvovan oltar moći kao žrtveni jarac, da se pokaje za svoje greške i vrati u održivu stvarnost.

Kao takve, koristeći strah, represiju, razdor i socijalnu nesigurnost, sprovedene su politike generalizovanog bankrota, što je zemlju odvelo u haos.

Odjednom se bes i frustracija pretvaraju u nadu u bolju budućnost.

„Evropski san“, geopolitički plod Drugog svetskog rata, stub je moderne globalizacije i zajedno prolazimo kroz njen razvoj.

Pitanje koje postavlja dokumentarac je: „ko je kriv za ekonomsku krizu u Grčkoj?“ i omogućava gledaocima da sami donesu zaključke.

„Laboratorija Grčka“ je neprofitna, nezavisna i samofinansirajuća italijanska produkcija čiji je cilj da gledaoca informiše u obrazovne svrhe.

Kada su, nakon početnih faza njegove proizvodnje, članovi udruženja „VoxPopuli“ otišli iz projekta, dokumentovala su ga i izvela samo tri člana, u saradnji sa desetinama dobrovoljaca iz Grčke, Italije i drugih zemalja.

Darežljiv doprinos koji su nam za završetak našeg projekta dale institucije, biblioteke, pojedinci i institucije u Grčkoj bio je dragocen, činjenica koja nas je još više zavolela.

Dokumentarni film dostupan je na internetu jer su zbog pandemije otkazane sve projekcije u Grčkoj i Italiji.

Objavljen je u tri verzije, grčkom, italijanskom i engleskom, sa potpunim titlovima, a objavljen je na YouTube-u na kanalu „Lab Greece“ ./ ibna