Abazović: Crna Gora nije imala opoziciono jedinstvo 2016. godine

Abazović: Crna Gora nije imala opoziciono jedinstvo 2016. godine

Opozicija bi trebalo da postavi dva zahteva – izbornu reformu i privremenu vlada ili bi trebalo da sledi bojkot izbora, rekao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, dodajući da Demokratska partija socijalista (DPS) nema nikakve šanse na slobodnim izborima.

Upitan da proceni odnose u opoziciji i može li ona zapretiti DPS-u na sledećim izborima, Abazović je agenciji Mina kazao da političke razlike unutar opozicije nisu nepoznate zemljama koje su izabrale pluralizam.

„Nismo imali opoziciono jedinstvo tokom 2016. godine, ali DPS je poražen i spasio se takozvanim neuspelim državnim udarom, kupovinom glasova za socijaldemokrate i davanjem glasova Hrvatskoj građanskoj inicijativi u Žabljaku i Pljevljima“, rekao je on.

Abazović je rekao da opozicija mora bolje da postavi svoje prioritete. Prema njegovim rečima, ako bi se opozicija složila da podnese dva zahteva – izborna reforma i privremena vlada, ili bojkot izbora, situacija bi se lako rešila.

Upitan da komentariše događaje u Odboru za izbornu reformu, poželio je opoziciji svu sreću u radu u tom organu i dodao da je za URA to nedovoljna i samo kozmetička promena demokratskih procesa.

Prema Abazoviću, energija među ljudima možda i nije toliko velika kao prošlog proleća, ali u međuvremenu se desilo mnogo afera i nezadovoljstvo građana je visoko kao pre nekoliko meseci i trebalo bi da se okrene u pravom smeru./ibna