Ahmeti: “Ako nam se pruži šansa, ponovo ćemo se boriti za slobodu”

Ahmeti: “Ako nam se pruži šansa, ponovo ćemo se boriti za slobodu”

Lider DUI Ali Ahmeti čestitao je kosovskim liderima na dostojanstvenom odgovoru na haški „poziv na pravdu“, poželevši im brz povratak na funkcije nakon što svedoče o „stvarnim oslobađajućim ciljevima“ borbe OVK.

„Rat Oslobodilačke vojske Kosova bio je pravi rat albanske nacije za slobodu i samoopredeljenje, ali i za pravdu i vladavinu zakona; demokratsko društvo orijentisano ka evroameričkim vrednostima.

Uveren sam da će moji prijatelji, moje kolege, svedočiti o stvarnoj borbi Oslobodilačke vojske Kosova i vratiće se pobednički, u potpunosti poštujući vladavinu zakona, lokalnu i međunarodnu pravdu.

„I ja i moji prijatelji, dok god imamo snage, mogućnosti i posvećenosti da se borimo za slobodu i jednakost, ponovićemo to jer smo verovali, i još uvek verujemo, u pravo naše nacije. Sva naša dostignuća tokom ovih decenija postignuta su uz pomoć naših međunarodnih prijatelja, poštujući vrednosti koje smo svi prihvatili, i zajedno ćemo završiti put ka slobodi, nezavisnosti, pravdi i integraciji“.

„Vladavina zakona i istinska nepristrasna pravda čine ciljeve svih nas, tako da čestitam kosovskim liderima koji su se odazvali pozivu na pravdu na najdostojniji način i želim im brz povratak na svoje dužnosti“, rekao je Ali Ahmeti u izjavi.

Ahmeti je jedan od mnogih bivših zvaničnika OVK pozvanih na sud u Hagu, kako njegova stranka tvrdi, samo kao svedok, iako je praksa suda da unapred ne saopštava ko će biti optužen za zločin kojim se bavi. Čak i ako na njega indirektno ne utiče, kao bivši visoki zvaničnik OVK tokom istražnog perioda, on je u velikoj meri umešan u događaje i oreol borca za slobodu može biti ukaljan odlukama koje bi mogle uslediti u Hagu. / ibna