Air Serbia povećala je broj letova na relaciji Beograd – Tivat

Air Serbia povećala je broj letova na relaciji Beograd – Tivat

Zbog rastućeg interesovanja, Air Serbia će povećati broj letova na relaciji Beograd – Tivat. Kako su preneli crnogorski mediji, kompanija će do kraja avgusta održavati 26 letova sedmično. Putnicima će biti na raspolaganju gotovo 2.000 sedišta u avionima Airbus i ATR. Srpski nacionalni prevoznik uveo je direktne letove između Niša i Tivta 16. jula. Do početka zimske sezone letovi će biti aktivni tri puta nedeljno.

Predstavnici kompanije Air Serbia izjavili su da je njihova kompanija opredeljena za razvoj vazdušnog saobraćaja sa Crnom Gorom.

„Tivat i Podgorica su najčešća odredišta, sa 216 povratnih letova u avgustu. Povećani intenzitet letova ne iznenađuje s obzirom da je Tivat veoma popularna turistička destinacija. Čvrsto verujemo da ćemo putnicima olakšati put,” rekao je izvršni direktor kompanije Air Serbia, Duncan Naismith.

Danilo Orlandić, generalni direktor Aerodroma Crne Gore, rekao je da je Air Serbia veoma važan partner za Crnu Goru. Prošle godine prevezli su preko 245.000 putnika u Crnu Goru i iz nje.

„Taj broj će ove godine biti veći, posebno zahvaljujući novoj liniji Niš-Tivat. To će doprineti poboljšanju naše ekonomije. Očekujemo da će aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika“, naglasio je Orlandić.

Srpski avioprevoznik i Aerodromi Crne Gore decenijama održavaju uspešno partnerstvo.

Nedavno je objavljen najnoviji godišnji izvještaj Airport Council International-a u kojem se navodi da su Aerodromi Crne Gore značajno povećali dostupnost vazduha. “Izvještaj navodi da je aerodrom Tivat među vodećim rastućim destinacijama sa stopom rasta od 352 posto”, izjavio je Orlandić.