Albanija: Basha poziva građane da ponovo izađu na ulice

Albanija: Basha poziva građane da ponovo izađu na ulice

Demokratska stranka Albanije počela je novi krug mobilizacije protiv Vlade Edija Rame, što se pokazalo i na sastanku lidera stranke Lulzima Bashe sa građanima u Tirani.

Vođa opozicije Lulzim Basha sastao se u nedjelju sa grupom građana koji su protestovali zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta na aveniji Nacionalnih mučenika u Tirani u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lider Demokratske stranke pozvao je narod Tirane da se pobuni protiv režima, dodajući da će se bivši poslanici i vrhovni organi stranke uskoro sastati radi donošenja važnih odluka.

“Pozivam građane Tirane da prepoznaju šta su jihova legitimna prava i da se suprotstave ovom režimu zločinaca i kriminalaca”, rekao je Basha.

Na pitanje novinara o ograničenjima putovanja zbog pandemije COVID-19, Basha je naglasio da je “demokratija otežana i ljudi su uskraćeni za svakodnevni život”.

Demokratska stranka učestvovaće na protestu koji je pozvala Alijansa za zaštitu pozorišta, a koji će se održati u ponedeljak u 16:30 u Tirani.

Lider Demokratske stranke je, na kraju sastanka s rukovodstvom i bivšom parlamentarnom grupom stranke, pozvao sve albanske građane da učestvuju u demonstracijama u ponedeljak ./ibna