Albanija: Basha se sastao sa turističkim agentima u Draču

Albanija: Basha se sastao sa turističkim agentima u Draču

Lider Demokratske stranke Albanije (DP) Lulzim Basha otputovao je u Drač, gde se sastao sa turističkim agentima kako bi se informisao i da njima razmenio mišljenja o problemima sa kojima se industrija suočava u regionu zahvaćenom zemljotresom u novembru 2019. godine, a potom i  pandemijom koronavirusa koja je pogodila turizam, važan sektor za ekonomski rast regiona.

„Turističkoj industriji je apsolutno potrebna finansijska podrška, obustava ili odlaganje poreskih obaveza i revizija tarifa na plažama“, rekao je vođa DP Lulzim Basha.

Baša je takođe napomenuo da je turizam u Draču nesumnjivo sektor koji je pretrpeo najteže udarce i od pandemije i od zemljotresa 26. novembra.

“Do sada, Vlada nije preduzela korake da ublaži uticaj na turističke agente, hotele i turističke kompanije, koji predstavljaju glavni izvor prihoda domaćinstava u Draču”, rekao je on.

Baša je dodao da su njihovi problemi povezani sa nedostatkom finansijske podrške, zatvaranjem granica i nedostatkom koordinacije sa Kosovom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom za jačanje nacionalnog i regionalnog turizma. / ibna