Albanija: DP priprema predloge za upravljanje zdravstvenom krizom

Albanija: DP priprema predloge za upravljanje zdravstvenom krizom

Demokratska stranka Lulzima Bashe priprema sopstvene predloge za rešavanje zdravstvene krize, jer smatra da Vlada svojom politikom nije uspela da upravlja krizom.

Predsednik Demokratske stranke Albanije, Lulzim Basha, sazvao je u sredu sastanak lekara, specijalista i članova Radne grupe formirane u okviru Demokratske stranke DP kako bi razgovarali o situaciji pandemije COVID-19.

Basha je podelio zabrinutost lekara zbog ozbiljne situacije u zemlji koja nema pravilan pristup problemu.

„Do sada upravljanje situacijom nije uspelo. Vlasti to prepoznaju. Danas nismo ovde da bismo se bavili ovim neuspehom, jer se situacija pogoršava i novi neuspeh će imati fatalne posledice“, rekao je Basha.

On je naglasio da se Albanija priprema za drugi talas epidemije i zatražio od zdravstvenih stručnjaka da naprave akcioni plan koji će predstaviti Vladi.

„Molim vas za svo iskustvo, nalaze koje imamo, u odnosu na iskustva drugih zemalja, za izradu akcionog plana koji ćemo predstaviti Vladi. Bez obzira na to šta se dogodilo, nije vreme da samo mahnemo prstom, jer su životi naših građana danas najveća briga “, rekao je Basha. / Ibna