Albanija: Lider Pokreta za promene najavila da će se kandidovati na izborima da bi sprečila Ramin treći mandat

Albanija: Lider Pokreta za promene najavila da će se kandidovati na izborima da bi sprečila Ramin treći mandat

Bivša predsednica albankog parlamenta i lider Pokreta za promene Jozefina Topalli  izjavila je da je predsednik Demokratske stranke Albanije Lulzim Basha napustio ratište i kada to neko učini, to znači da je očajan.

Pozvana u TV emisiju, Topalli je rekla da „nismo uspeli da stvorimo demokratsku kulturu otvorenog uma i da damo poruke koje su potrebne zemlji“.

„Ko je imao koristi od pravljenja sena? Ko je imao koristi od napuštanja parlamenta? Ako napustite bojište, očajni ste. Ko je imao koristi od predavanja opština? Opozicija ili Rama? ”, pitala je Topalli.

Bivša predsednica parlamenta Jozefina Topalli formirala je novi politički pokret „Pokret za promene“ koji će se kandidovati na izborima 25. aprila.

„Definitivno sam protiv političkog ponašanja gde je unutar političkih snaga politički život minimizovan, život u političkim strukturama je umro. One su postale monopoli svojih lidera. Održavam svoju koherentnost, sa svojim uverenjima, u onome što verujem da politička stranka znači. Danas je albanska politička scena stvorila situaciju u kojoj, prema anketama, 40% onih koji, ako ih pitate za koga glasaju, ne glasaju za Edija Ramu, ne prihvataju Ilira Metu i ne računaju na Lulzima Bashu. Ne znaju za koga da glasaju. Stoga nam je potrebna alternativa za koju mogu glasati i osećati da imaju svoje predstavnike“, naglasila je Topalli.

Rekla je da se obavezala da će se kandidovati na izborima kako bi sprečila premijera Ramu da obezbedi treći mandat.

„Ovo je bitka protiv premijera kojem je trenutno ugodnije sa opozicijom koja je pregovarala s njim, podrivajući misiju opozicije“, istakla je Topalli./ ibna