Albanija najavila 24-časovno zatvaranje prelaza Kakavia

Albanija najavila 24-časovno zatvaranje prelaza Kakavia

Carinici u Grčkoj stupiće u 24-časovni štrajk 24. i 25. novembra, prekidajući rad na graničnom prelazu Kakavia.

Lokalna direkcija za granice i imigraciju Argirokastra saopštila je u ponedeljak da tokom ovog perioda prolazak vozila poput motocikala, automobila i kamiona koji prevoze građane i kamiona koji prevoze robu neće biti dozvoljen ni na ulazu ni na izlazu kroz grčki prelaz.

„Vlasti grčke policije, na osnovu zvaničnog saopštenja poslatog graničnoj policiji Kakavia, pojašnjavaju da će zbog štrajka koji će održati grčki carinici doći do prekida rada počev od 24. novembra do 25. novembra, od 07:00 do 07:00 po lokalnom vremenu“, podvlači se u saopštenju.

„Napominjemo da tokom ovog vremenskog okvira, i na ulazu i na izlazu iz Grčke, prolazak vozila kao što su motocikli, automobili, kamioni koji prevoze građane i kamioni koji prevoze robu neće biti dozvoljen“, nastavlja se u saopštenju.

Izuzeci će biti napravljeni samo za pešake, kamione koji prevoze hranu koja se čuva u frižiderima, kamione koji prevoze žive životinje i vozila za hitne slučajeve ili pogrebna vozila. Granična policija Kakavije poziva sve građane koji žele da putuju u Grčku, tokom ovog vremenskog okvira, da izbegavaju putovanje preko ovog prelaza“, naglašava policija u svom saopštenju.

Kako objašnjava P. Likidis, predsednik Sindikata carinika iz Epira, odluka carine da stupi u 24-časovni štrajk upozorenja proistekao iz velikog opterećenja na carini Kakavije, nakon zatvaranja granične tačke Kristallopigi, ali i zbog konsultacija u vezi sa novim zakonom o platama. / ibna