Albanija: Nastavlja se akcija za pomoć ugroženima

Albanija: Nastavlja se akcija za pomoć ugroženima

12.749 dodatnih porodica dobilo je pomoć u hrani a 1.328 u lekovima, kao deo tekuće humanitarne akcije za pomoć usamljenim penzionerima i ugroženim porodicama.

To je u petak rekao albanski premijer Edi Rama, koji je pozvao građane na poverenje i strpljenje.

Vladine strukture pomažu svim usamljenim penzionerima ili ugroenim porodicama koji su pod karantinom zbog mera nametnutih u borbi protiv COVID-19.

Lokalne grupe i vojska još uvek distribuiraju pakete hrane širom zemlje.

Albansko ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i lokalnim jedinicama, sprovodi humanitarne akcije za pomoć ugroženim porodicama, penzionerima i porodicama koje su ostale bez domova nakon zemljotresa 26. novembra.

Ministarka odbrane Olta Kshacka rekla je da, do sada, ima više od 60.000 porodica koje imaju podršku u hrani, dodajući “da ćemo svi zajedno uspeti”, pozivajući se na globalnu krizu izazvanu epidemijom coronavirusa.

Humanitarne akcije u Librazhdu su u toku

Humanitarne akcije su u toku u celoj opštini Librazhd, gde lokalne organizacije pomažu penzionerima koji su ostali sami i ugroženim porodicama.

Lidera Kluba poslanikaSocijalističke partije, Taulant Balla, uveravao je da niko neće ostati bez pomoći.

„Humanitarna akcija se nastavlja i dolazimo do vrata svake ugrožene porodice. Niko neće ostati bez neophodne pomoći“, rekao je Balla.

Nakon mera za ograničavanje kretanja radi suzbijanja širenja COVID-19, lokalne organizacije u Librazhdu preduzele su akciju za pomoć usamljenim građanima i porodicama kojima je potrebna hrana i sanitetski materijal ./ibna