Albanija: Ova sedmica se poklapa sa peridom inkubacije koronavirusa, može biti mnogo više zaraženih, kaže Brace

Albanija: Ova sedmica se poklapa sa peridom inkubacije koronavirusa, može biti mnogo više zaraženih, kaže Brace

“Početak ove sedmice verovatno je najkritičniji za širenje koronavirusa”, rekao je “broj 2” albanske Vlsde, Erjon Brace, koji  je apelovao na sve građane da ostanu kod kuće.

“To znači da svi treba da ostanu kod kuće, a posebno stariji, deca koja mogu da nose i prenose virus, kao i oni koji boluju od drugih bolesti, koje u kombinaciji sa koronavirusom mogu da se pokažu smrtonosnim!”

„Dobro jutro sunce! Verovatno najteža sedmica. Vreme inkubacije poklapa se sa ovom sedmicom, to može dovesti više otkrivenih slučajev zaraze i može biti zaraženo još više ljudi“, napisao je Erjon Brace.

Albanski premijer, Edi RAma, koji se nalazi u dobrovoljnom karantinu u svom domu u Surrelu, svakodnevno preko društvenih mreža komunicira sa građanima o merama koje je preduzela albanska Vlada u borbi protiv koronavirusa.

Kaže da je zadovoljan evakuacijom ljudi sa ulica, nakon zabrane saobraćaja izrečene za sva vozila osim vozila hitne pomoći i za vozila sa posebnim ovlaštenjima. Pored toga, Edi Rama je objavio podatke o kršenjima zabrana.

Prema preduzetim merama za suzbijanje koronavirusa, vozila se mogu slobodno kretati od ponoći do 8 sati, a tada je zabranjen bilo kakav saobraćaj. Saobraćaj je dozvoljen od 16:00 do 17:00 u poslovne svrhe.

Do sada su zabeležena 42 slučaja COVID-19 u Albaniji./ibna