Albanija: Parlament će raspravljati o izbornoj reformi, tvrdi Rama

Albanija: Parlament će raspravljati o izbornoj reformi, tvrdi Rama

Govoreći o sporazumu o izbornoj reformi i raspravi u Parlamentu, albanski premijer Edi Rama rekao je da su mnogi ljudi želeli ići napred i ostvariti cilj poštujući preporuke OSCE-a / ODIHR-a, ali mora se istaći da je dogovor postignut zbog potrebe za promjenom klime i isključivanjem svake mogućnosti pronalaska izgovora.

„Naravno, jedino zadovoljstvo koje dobijam iz sporazuma je to što je Lulzim Basha bio zadovoljan. Za Luli je važno da bude zadovoljan, a osim toga, nema drugog zadovoljstva osim što taj sporazum prihvatimo radi istine, jer se ništa ne reformiše u sistemu u smislu izborne administracije. Ali to je bila i svrha dogovora. Nije se radio o našoj nesposobnosti da se krenemo napred, svrha je bila da se sastanemo s ljudima kako bismo se rešili Lulzima Bashe i svih ostalih koji ga prate pod strašnim strahom od izbora “, rekao je albanski premijer.

„Definitivno je to sporazum koji treba proći kroz Parlament. Gledao sam ga i ne čini se da je sve ružičasto, ali insistiramo na sporazumu i želimo postići dogovor putem Parlamenta. Onda, ako postoji deo koji im ne odgovara, u Parlamentu ćemo poštovati i slušati opoziciju”, rekao je Rama.

“Mislim da je dobro za sve nas da pređemo na drugu fazu zrelosti, i zbog naroda i zbog zemlje”, zaključio je Rama ./ ibna