Albanija: Parlament odobrio novi stimulativni paket

Albanija: Parlament odobrio novi stimulativni paket

Albanski Parlament danas je odobrio paket mera finansijske podrške koji pogađaju se odnosi na više od 310 hiljada građana.

Na današnjem plenarnom zasedanju albanskog Parlamenta usvojen je niz regulatornih akata kroz koje će više od 310 hiljada građana i veliki broj kompanija biti podržani direktno isplaćenim davanjima.

Dva paketa podsticaja predviđaju da će građanima biti dodeljeno 13,5 milijardi leka za podmirivanje njihovih mesečnih osnovnih potreba, jer je poslovna aktivnost naredbom Ministarstva suspendovana zbog borbe protiv COVID-a 19.

Prvi paket se odnosi na mala preduzeća, ljude koji uživaju neka prava iz vladinih davanja i ljude koji primaju naknade za zapošljavanje.

Postoji 17.000 subvencionisanih porodica koje će putem ovog paketa dobiti dvostruku finansijsku pomoć tokom 3 meseca.

Drugi set mera obuhvata sva mala preduzeća koja nisu bila prisiljena da se zatvore zbog vladinih mera, ali su pretrpela finansijske gubitke i imala su slabiji poslovni rezultat zbog COVID-19.

Paket takođe pruža podršku zaposlenima u onim preduzećima koja su obustavila rad i zabeležila godišnji promet od 14 miliona leka, turističku industriju, industriju odeće i odeće i proizvodne kompanije. / ibna