Albanija: Pismo zahvalnosti italijanskih poslanika zkbog slanja medicinskog osoblja

Albanija: Pismo zahvalnosti italijanskih poslanika zkbog slanja medicinskog osoblja

Italijanski poslanici poslali su u utorak pismo zahvalnosti albanskom premijeru Ediju Rami zbog slanja 30 lekara i medicinskih sestara u Italiju kako bi pomogli zdravstvenim radnicima te zemlje.

„Poštovani gospodine premijeru, želeli bismo da izrazimo našu ličnu zahvalnost zbog slanja zdravstvenih radnika iz Republike Albanije u Italiju“, ističu oni.

„Prisustvo albanskih lekara i medicinskih sestara u najugroženijim oblastima vredan je gest prijateljstva i bratstva koji uvek povezuje naše zemlje“, kažu poslanici u pismu.

„Samo zajedno možemo proći kroz vanrednu situaciju uzrokovanu COVID-19 i vaši napori predstavljaju suštinski doprinos ostvarenju ovog zajedničkog cilja“, ističu oni.

Evropski poslanici ističu da je „solidarnost koju ste pokazali izraz velikih vrednosti koje su inspirisale stvaranje Evropske unije. Pozdravili smo odluku Saveta da formalno pokrene pregovore o pristupanju Albanije sa EU i radujemo se što ćemo uskoro videti Albaniju u Evropskoj zajednici. Hvala vam na pomoći”, zaključuju italijanski poslanici u pismu. / ibna