Albanija: Rama primio direktora SZO za Evropu

Albanija: Rama primio direktora SZO za Evropu

Premijer Albanije Edi Rama primio je juče u Tirani direktora Svetske zdravstvene organizacije (VHO) za Evropu Hansa Klugea.

Rama je rekao da je tokom sastanka Kluge izrazio najpozitivnije ocene za upravljanje pandemijskom situacijom u Albaniji.

„Sastao se sa direktorom SZO za Evropu Hansom Klugeom, koji mi je, kao što je javno rekao na konferenciji za štampu, izrazio najpozitivnije ocene o upravljanju pandemijskom situacijom u Albaniji“, najavio je Rama nakon sastanka.

Doktora Hansa Klugea pozvao je ministar Manastirliu i boraviće u dvodnevnoj poseti Albaniji.

Tokom konferencije za novinare sa ministricom zdravlja i socijalne zaštite Ogertom Manastirliu, direktor SZO za Evropu čestitao je Albaniji na brzim koracima koje je od početka preduzela da efikasno odgovori na pandemiju Covid-19.

„Želim da izrazim zahvalnost albanskoj vladi na njenom neposrednom i odlučnom odgovoru na COVID-19. Albanija je jedna od retkih zemalja koja nije pretrpela prvi talas, jer je odmah odlučila da uvede strogu kontrolu. Od januara, albanska vlada gradi strukturirane instrumente, uključujući tri jasne strategije “, rekao je Kluge tokom konferencije. / ibna