Albanija: Rama u Abu Dabiju potpisao dva sporazuma

Albanija: Rama u Abu Dabiju potpisao dva sporazuma

Premijer Albanije Edi Rama sastao se danas u Abu Dabiju sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom Bin Zajedom Al Nahjanom.

„Sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulahom Bin Zajedom Al Nahjanom, nakon potpisivanja dva sporazuma; jedan za početak rekonstrukcije 2.000 stanova u Draču, a drugi za međuvladinu ekonomsku saradnju koja se fokusira na direktne investicije“, objavio je Edi Rama na svojoj Facebook stranici.

Ranije, objavljujući sliku iz Abu Dabija, albanski premijer je primetio da će uskoro započeti velika investicija za transformaciju luke Drač u jednu od najlepših i najvećih turističkih luka na Mediteranu.

Premijer Rama rekao je ranije da će „albanska vlada finansirati infrastrukturu novog naselja Spitalla, dok će zloglasni arapski biznismen Muhamet El Alabar, arhitekta nekih od najupečatljivijih zgrada na Bliskom istoku i šire poput Khalife, najviše zgrade u Dubaiju, biće zadužen za izgradnju zgrade bolnice, čak i za nove stanove koji će biti izgrađeni na mestu zgrada u Draču oštećenih posle zemljotresa 26. novembra 2019. godine“/ ibna