Albanija: Reorganizacija biznis modela zbog pandemije

Albanija: Reorganizacija biznis modela zbog pandemije

Albansko Ministarstvo ekonomije i finansija radi na reorganizaciji poslovnih modela u novoj situaciji koju je stvorila pandemija COVID-19 u ovoj zemlji.

Albanska ministarka ekonomije i finansija Anila Denaj izjavila je da neki sektori, kao na primer proizvodnja delova, pokušavaju reorganizovati svoj poslovni model kako bi neko vreme održali posao.

„Radimo u raznim oblastima, koje mogu reorganizovati svoj poslovni model, u trenutnim uslovima pandemije. Proizvodnja delova je jedna od njih“, rekla je ministar Denaj u intervjuu za ATSH.

Prema njenim rečima, kompanije u oblasti proizvodnje delova mogu da koriste fiksne elemente svoje imovine na prikladan način da bi se orijentisale na proizvode koji se hitno traže, zbog potreba koje nastaju u oblasti zdravstva, što je uzrokovano širenjem COVID-19.

„Ovo je direktna pomoć da se ove industrije neko vreme zaposle. I kad izađemo iz ove situacije, ove kompanije mogu nastaviti sa svojom novom proizvodnjom ili je reorganizovati“, istakla je Denaj./ibna