Albanija: Soreca poziva političke stranke da se fokusiraju na programe i reforme

Albanija: Soreca poziva političke stranke da se fokusiraju na programe i reforme

Ambasador EU u Albaniji Luigi Soreca podržao je poziv glavnog komesara Centralne izborne komisije (CIK) Ilirjana Celibashija da pozove političke stranke da vode mirnu kampanju i omoguće građanima da biraju koga žele.

U objavi na Twitteru, Soreca je naglasio da političke stranke i kandidati u zemlji moraju da se fokusiraju na svoje političke programe i reforme za koje se zalažu.

„Slažemo se sa glavnim komesarom Ilirjanom Celibashiem. Političke stranke i kandidati sada bi se trebali fokusirati na svoje političke programe i na reforme koje nameravaju da iznesu kako bi poboljšali život svih albanskih građana. Računamo na to da će se sve relevantne albanske institucije i politički akteri ponašati u skladu sa međunarodnim standardima i odlukama albanske Centralne izborne komisije“, napisao je Soreca.

Dan ranije, Izborna komisija je odobrila zahtev Socijalističke partije da građani glasaju brojevima na izborima 25. aprila.

Celibashi je juče rekao da je glasački listić validan čak i ako birač odabere samo jednog kandidata, a nije izabrao političku stranku i koaliciju. /ibna