Albanija: SP, DP i LSI popunile kandidatske liste za izbore

Albanija: SP, DP i LSI popunile kandidatske liste za izbore

Bivši ministar spoljnih poslova Ditmir Bushati izostavljen sa liste SP

Objavljivanjem poslaničkih kandidata za izbore 25. aprila 2021. godine završeni su postupci za popunjavanje izbornih lista od strane Socijalističke partije i Demokratske stranke.

Predsedavajući poslaničke grupe Socijalističke partije Taulant Balla predstavio je u ponedeljak uveče imena kandidata SP-a za izbore 25. aprila.

U saopštenju za štampu nakon sastanka Biroa SP, Balla je rekao: „Uspeli smo da postignemo konsenzus na sastanku predsedništva o sledećim listama. Veoma bih voleo da se osvrnem na svako od 160 imena SP reprezentacije koja je podeljena na 12 regiona, ali to je nemoguće, jer bi mi trebalo puno vremena. Svako od imena predstavlja svoj region, predstavlja cenjenu profesiju, izuzetno životno iskustvo; kao takav je deo ove grupe “.

Nastavljajući, Balla je primetio da će narednih dana kandidati za regione početi da komuniciraju sa građanima, a zatim će pokazati zašto su članovi grupe.

Mnogo pažnje je, međutim, izazvalo izuzeće sa izbornih lista bivšeg ministra spoljnih poslova Ditmira Bushatija, političara od posebnog prestiža na Balkanu i u EU.

Predsednik Socijalističke partije Edi Rama biće kandidat u Draču i Valoni.

Demokratska stranka Lulzima Bashe sa svoje strane je sazvala predsedništvo putem interneta i odobrila liste stranačkih kandidata. Lider stranke biće kandidat u Tirani.

Predsednica Socijalističkog pokreta za integraciju (LSI) Monika Kryemadhi najavila je juče da će se kandidovati u tri izborne jedinice, Tirani, Elbasanu i Fieru na izborima 25. aprila. / Ibna