Albanija: Ukupno se 220 albanskih državljana vratilo u zemlju iz SAD

Albanija: Ukupno se 220 albanskih državljana vratilo u zemlju iz SAD

Ukupno 220 albanskih državljana vraćeno je iz SAD uz podršku albanske vlade, rekla je ambasadorka SAD u Albaniji Floreta Luli-Faber.

Prema albanskom ambasadoru u Sjedinjenim Državama, u poslednjoj repatrijacijskoj misiji 125 albanskih državljana napustilo je Sjedinjene Države, većina iz Njujorka, dok su takođe vraćeni i oni iz drugih oblasti kao što su Los Anđeles, Čikago, Boston, Dalas, Minneapolis, Detroit, Las Vegas, Tampa, Miami i Vashington. Neki su putovali direktno u London, a odatle u Tiranu.

„Organizovani u grupe i u različite dane, skoro svi zahtevi građana podneseni u Ambasadi Albanije u Vašingtonu su ispunjeni, kako su mediji i objavili. Znamo da neki građani nisu mogli da putuju zbog nedostatka dokumentacije o finansijskim troškovima, ograničenih letova do Njujorka, studenata koji polažu ispite ili zbog drugih ličnih razloga. Nadamo se da će redovni letovi početi što je pre moguće i da će građani moći normalno da putuju sa unapred rezervisanim kartama“, rekao je ambasador.

Ambasadorka u Tirani, Floreta Luli-Faber naglasila je da je albanska ambasada u Washingtonu izradila detaljan plan sa svim koracima ovog procesa, koji se, zbog situacije COVID-19, pokazao nimalo lakim za sprovođenje./ ibna