Albanija: Zabrane putovanja se ukidaju od 1. juna, plaže i granice otvorene

Albanija: Zabrane putovanja se ukidaju od 1. juna, plaže i granice otvorene

Albanski premijer Edi Rama rekao je u sredu da će „ovo biti poslednja nedelja crvenih zona i da će ovaj vikend biti poslednji sa zabranom saobraćaja izvan granica bilo koje crvene zone“.

„Danas je Albanija, sviđalo im se to ili ne, priča o uspehu, između ostalog, na mapi ovog svetskog rata. Učinit ću ono što moramo učiniti i moramo dati sve od sebe da se povratak u normalu ne vraća na „zalogaje“, već da se normalizacija nastavlja“, rekao je Rama.

Albanski premijer je takođe naglasio da će „u ponedeljak, 1. juna, otvoriti jaslice i obdaništa. Otvorićemo kopnene granice zemlje, omogućićemo cirkulaciju automobila u celoj zemlji i, naravno, plaže će biti otvorene. Međutim, nećemo dozvoliti nijednom privatnom subjektu osim hotela da postavlja suncobrane i ležaljke bez posebne dozvole koja će se izdati ovih dana, zajedno sa obrascem za prijavu entiteta. Više detalja biće objavljeno u petak kada će biti izdata zvanična naredba zdravstvenih vlasti“, rekao je Rama.

Zahtevajući od građana da budu oprezni, Rama je rekao: “Ja i ova Vlada nastavićemo raditi danju i noću, a vrlo brzo ćemo vam predstaviti Opšti plan ekonomskog oporavka, koji je oblikovan ambicijom da, ne samo eliminišemo posledice, nego iz ovoga izađemo i jači“./ ibna