Albanski ministar vanjskih poslova susreo se sa predsednicom Kongresa SAD Nanci Pelosi

Albanski ministar vanjskih poslova susreo se sa predsednicom Kongresa SAD Nanci Pelosi

Albanski ministar vanjskih poslova Gent Cakaj, koji u Washingtonu učestvuje na obeležavanju 70. godišnjice NATO-a, sastao se sa predsednicom američkog Kongresa Nensi Pelosi. Prema saopštenju albanskog Ministarstva spoljnih poslova, “Sjedinjene Države ponudile su bezuslovnu podršku integraciji Albanije u NATO pre deset godina i takođe će nastaviti da to čine za integraciju Albanije u Evropsku uniju”.

Prema tom ministarstvu, Cakaj i Pelosi složili su se oko činjenice da bi evroatlantske veze trebalo ojačati, ističući da su te veze kreirale bezbednost i stabilnost.

Tokom ovog sastanka, dvoje funkcionera su takođe razgovarali o političkim događajima u regionu i konstruktivnoj ulozi koju je Albanija imala i ima u razvoju i integraciji celog regiona u evroatlantske strukture.

“Albanija je oduvijek cenila strateško partnerstvo koje postoji sa SAD-om i ovo partnerstvo je jedan od najvažnijih elemenata u spoljnoj politici Albanije i njenom angažmanu u regionu”, naglasio je vršilac dužnosti ministra Cakaj. / ibna /