Albanski premijer Rama sastao se sa visokim američkim funkcionerom

Albanski premijer Rama sastao se sa visokim američkim funkcionerom

Premijer Albanije, Edi Rama, obratio se juče novinarima nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara, Metjuom Palmerom, te pomenuo i neke od tema o kojima se razgovaralo, ali nije pomenuo političku krizu u zemlji.

“Odlični bilateralni odnosi, evropska integracija Albanije, dijalog između Kosova i Srbije i politička situacija u zemlji bili su deo plodnog sastanka koji je održan sa visokim funkcionerom SAD, Metjuom Palmerom”, rekao je Rama. Politička dešavanja u zemlji nisu bila na vrhu Ramine liste tema o kojima se raspravljalo na ovom sastanku i, na neki način, čini se da to odbacuje bilo kakve glasine o tome da je fokus ove posete pokušaj da se reši politička kriza.

Sa svoje strane, visoki funkcioner SAD, Metju Palmer, nije dao nikakve komentare o temama o kojima se razgovaralo sa premijerom Albanije.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za Evropu, Metju Palmer, započeo je juče u Tirani službenu posetu, koja dolazi u teškom trenutku za zemlju. Albanska opozicija nedavno je bojkotovala parlament, a organizovala je i brojne antivladine skupove na kojima su zahtevali ostavku sadašnje i stvaranje privremene vlade koja bi bila zadužena za održavanje prevremenih opštih izbora. To je razlog zbog kojeg je poseta gospodina Palmera privukla veliko interesovanje u Tirani. Međutim, diplomatski izvori kažu da je ova poseta deo unapred planiranog diplomatskog obilaska nekoliko zemalja regiona. Očekuje se da će se gospodin Palmer danas sastati sa predsednikom Ilirom Meta i opozicionim liderima.