Albanski premijer Rama tužio kosovskog političara Haradinaja za klevetu

Albanski premijer Rama tužio kosovskog političara Haradinaja za klevetu

Albanski premijer Edi Rama podneo je tužbu za klevetu protiv odlazećeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja zbog njegovih izjava da se Rama pridružio predsednicima Kosova i Srbije u njihovom planu da razmenjuju teritorije između dve zemlje.

Rama je u sredu podneo tužbu Osnovnom sudu u Prištini. Haradinaja optužuje za, kako je rekao, davanje klevetničkih izjava tokom pojavljivanja u nekoliko televizijskih emisija, u kojima je naveo da je Rama zajedno s predsednikom Kosova Hashimom Thacijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokrenuo ideju o razmeni teritorija a to je razvoj događaja kojem se Haradinaj žestoko protivi.

Kasno u sredu Haradinaj je prokomentarisao ovu vest, navodeći da je Ramina tužba neosnovana. „Ovo je samo politička diverzija čiji je cilj podsticanje medijskog spektakla da se izbegnu njegova odgovornost“, rekao je Haradinaj. “Naša nacija i Kosovo imaju ljude koji su u stanju da zaštite nacionalne interese u bilo kom trenutku”, napisao je Haradinaj.

Kosovski premijer u odlasku Haradinaj kontinuirano je optuživao predsednike Kosova i Srbije, kao i albanskog premijera Ramu, da promovišu ideju o zameni teritorije između Kosova i Srbije. Haradinaj se protivi toj ideji, tvrdeći da bi svaka promena granica u regionu imala katastrofalne posledice. / Ibna