Altun: Turska ostaje posvećena diplomatskom rešenju na Istočnom Mediteranu

Altun: Turska ostaje posvećena diplomatskom rešenju na Istočnom Mediteranu

Šef za komunikaciju sa medijima Republike Turske Fahrettin Altun naglasio je da je Turska i dalje posvećena diplomatskom rešenju u Istočnom Mediteranu, dodajući da „poziva sve strane da podrže turske diplomatske napore“.

Altun je na svom ličnom Tviter nalogu objavio post o turskom seizmičkom istraživačkom brodu Oruč Reis, koji je ponovo zaplovio Istočnim Mediteranom nakon radova na održavanju koji su obavljeni u luci Antalija.

Nakon što je naglasio da će Oruč Reis nastaviti svoje aktivnosti u okviru pomorske jurisdikcije Turske, Altun je u svom postu takođe primetio: „Naša poruka je jasna. I dalje smo posvećeni diplomatskom rešenju. Pozivamo sve strane, posebno Grčku, da podrže turske diplomatske napore“.

Altun primećuje: „Ali ako kažete„ ono što pripada meni je moje, a o vašem se može pregovarati“, nema pregovora. Prošli smo kroz poteškoće. Pod vođstvom našeg predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prevazišli smo jednu po jednu prepreke za koje se govorilo da su „nepremostive“. Svaki put kada je naša zemlja, naša nacija pobeđivala. Ne zaustavljamo se, nastavljamo istim putem. Srećno putovanje Oruč Reis »./ ibna