Anastasiades dolazi u Atinu, susreti sa Mitsotakisom i Tsiprasom

Anastasiades dolazi u Atinu, susreti sa Mitsotakisom i Tsiprasom

Kiparski predsednik, Nicos Anastasiades, doputovaće sutra ujutro u Atinu gde će prisustvovati sednici 4. Evro-arapskog samita, koji će biti održan 29. i 30 oktobra u grčkom glavnom gradu. On će se u odvojenim susretima sastati sa grčkim predsednikom i premijerom, te sa liderom najveće opozicione stranke, kako bi razgovarao o najnovijim dešavanjima u vezi sa kiparskim pitanjem.

Anastasiades će se 29. oktobra popodne obratiti učesnicima Samita, a njegovo izlaganje će se fokusirati na “stratešku saradnju” i biće održano u Muzičkoj dvorani.

Istog dana, takođe u popodnevnim časovima, kiparski predsednik će se sastati sa liderom opozicije, predsednikom SIRIZE, Alexisom Tsiprasom.

Narednog dana, ujutro, Anastasiades će se sastati sa grčkim premijerom, Kyriakosom Mitsotakisem u palati Maximos, a zatim i sa predsednikom Grčke Republike Prokopisom Pavlopoulosom, u predsedničkoj palati.

Kiparski predsednik će, 31. oktobra, otputovati za Solun gde će mu uveče biti dodeljen počasni doktorat na Pravnom fakultetu Aristotelovog Univerziteta, na posebnoj ceremoniji u njegovu čast.

Narednog dana će se sastati sa članovima kiparske zajednice u Solunu.

Kiparski predsednik će se, u pratnji portparola Prodromosa Prodromoua i drugih funkcionera, vratiti na Kipar 1. novembra uveče./ibna