Anastasiades i Sisi razgovarali telefonom

Anastasiades i Sisi razgovarali telefonom

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades u petak je razgovarao sa predsednikom Egipta Abdel Fattah El-Sisijem.

Kako je saopštio zamenik portparola Panayiotis Sentonas, dvojica predsednika razgovarala su o situaciji u njihovim zemljama u vezi sa odgovorom na pandemiju koronavirusa, naglašavajući da je pandemija istakla potrebu za daljom bliskom saradnjom i koordinacijom između država za rešavanje asimetrične pretnje sa kojima se suočavaju društva, institucije i ekonomije zemalja.

Predsednik Anastasiades takođe je izrazio zadovoljstvo aranžmanom leta iz Egipta na Kipar zbog repatrijacije građana, koji bi trebao da se obavi u narednim danima.

Dvojica predsednika takođe su detaljno razgovarala o razvoju događaja na Istočnom Mediteranu, kao i o drugim pitanjima koja se odnose na regionalnu bezbednost i saradnju.

Nicos Anastasiades je na na ličnom nalogu na društvenim mrežama napisao da je sa predsednikom Egipta imao, „konstruktivan razgovor. U ovim izazovnim vremenima, potreba da ostanete u kontaktu još je važnija. Naša bezbednost, stabilnost i prosperitet međusobno su povezani. Egipat je jedan od naših najbližih prijatelja i strateški partner“. / ibna