Anastasiades u poseti Svetoj Stolici

Anastasiades u poseti Svetoj Stolici

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades, u pratnji supruge Andri Anastasiades, boraviće u službenoj poseti Svetoj Stolici 18. i 19. novembra, gde će se sastati sa papom Franjom.

Sastanak kiparskog predsednika i pape Franje održaće se 18. novembra ujutro u Vatikanu, gde će zvanično biti primljeni predsednik i članovi kiparske delegacije.

Nakon sastanka sa papom Franjom, predsednik Anastasiades će se sastati sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom i sekretarom za odnose sa državama u okviru Državnog sekretarijata Svete Stolice, nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera.

Među pitanjima o kojima će se razgovarati na sastancima su razvoj događaja u vezi sa kiparskim pitanjem, bilateralni odnosi Kipra sa Svetom Stolicom i dešavanja u regionu istočnog Mediterana, kao i međunarodna pitanja.

Tokom posete, Anastasiades će prisustvovati službenoj večeri, zajedno sa državnim sekretarom i drugim zvaničnicima Vatikana. Predsednika Anastasiadesa pratiće ministar energije Giorgos Lakkotripis, portparol vlade Prodromos Prodromou i ambasador Republike pri Svetoj stolici Giorgos Poulides.

Po završetku posete Svetoj Stolici, predsednik Republike otputovaće u Zagreb, gde će učestvovati na Statutarnom kongresu Evropske narodne stranke kome će se obratiti./Ibna