Andrija Mandić najavio nove proteste DF-a i pozvao ostatak opozicije da se priključi

Andrija Mandić najavio nove proteste DF-a i pozvao ostatak opozicije da se priključi

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić danas je u Skupštini pozvao ostatak opozicije i građane da organizuju velike proteste. Za to je, kako je kazao, potrebno mnogo odlučnosti i hrabrosti, a veruje da će protestima uspjeti da obore režim.

Mandić je rekao da DF planira da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste.

„Demokratski front planira da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste jer slobodu nikad niko nije dobio tek tako. Mi imamo veliki kredit, jer svaki protest koji je režim ugušio nije izgubljen i uvek se mogu obnoviti“, rekao je Mandić.

On se osvrnuo i na građanske proteste koji su organizovani prethodnih meseci u Podgorici.

„Oni protesti, koje je sam organizator ugasio pod različitim izgovorima, to je jedan nepovratan proces i to se teško može obnoviti. Mi smo one večeri imali predloge da podržimo neke iz opozicije, imali smo predloge da podržimo one koji su se kasnije pokazali kao trule daske kada smo već bili oborili režim na koljena, ali na žalost za njih, mi smo odustali od toga i odlučili da ostanemo sa svojim narodom do kraja. Pozvaćemo sve iz opozicije, ali ćemo pričati sa našim pristalicama da se dogovorimo kako da izađemo na proteste i da im obećamo da ih nećemo ugušiti i da ćemo se boriti do kraja,“ rekao je Mandić.

On poziva sve iz opozicije da zajedno obiđu Crnu Goru i razgovaraju sa svojim pristalicama da se dogovore kako da izađu na proteste i da im obećaju da proteste neće ugušiti već da će se, kako je kazao, boriti do kraja.