Bajrami: Od dva miliona proneverenih evra, zamrznuto 560 000

Bajrami: Od dva miliona proneverenih evra, zamrznuto 560 000

Kosovska ministarka finansija Hikmete Bajrami, tokom brifinga Odbora za budžet i transport, govorila je o skandalu oko malverzacija od dve miliona evra iz Javnog trezora. Međutim, ministarka finansija dodala je da ne zna šta se dogodilo sa ostatkom iznosa.

Bajrami je rekla da je do sada na računima na koje je novac prebačen bilo blokirano 560 hiljada evra. Međutim, ministarka finansija dodala je da nije svesna šta se dogodilo sa ostatkom iznosa.

„Postoji blokada na 560 hiljada evra na različitim računima sa kojih su obavljene transakcije, dok su tri automobila vredna 60 hiljada evra oduzeta. Tražila sam da se ovaj novac odmah vrati u državni budžet, ali mi je razjašnjeno da ga ne možemo vratiti do završetka istrage. Imamo izveštaje iz informacionih sistema iz kojih je izvršen prenos; takođe je poznato gde je novac otišao, a mi se nadamo da će novac biti vraćen. Ne znam šta da radim sa ostatkom novca. Nikada nisam kontaktirala tužilaštvo, jer su svesni moje odgovornosti kao ministra”, rekla je Bajrami. /ibna