Beriša: Kada bi se izbori u Albaniji održali sutra, opozicija bi pobedila

Beriša: Kada bi se izbori u Albaniji održali sutra, opozicija bi pobedila

Bivši albanski premijer Sali Beriša pojavio se u televizijskom programu “Mišljenje”, u kojoj je, kao političar sa širokim političkim iskustvom, rekao je “ako bi se u Albaniji sutra održali izbori, opozicija bi pobedila”.

Iako opozicija sedi za pregovaračkim stolom s Vladom i pregovara o izbornoj reformi, Berisha savetuje lidere opozicije, Lulzima Bashu i Moniku Kriemadhi, da učine sve napore da omoguće Albancima da slobodno glasaju, jer sa Edijem Ramom na vlasti nema takve stvari kao što su slobodni izbori.

Beriša je ponovio da bi, ako se protesti nastave, Rama napustio zemlju.

„Nismo ga srušili, ali hajde da ga spustimo. S periodičnim protestima „Rama odlazi“, Rama će pobeći kada se više ne bude mogao vratiti u svoju kancelariju“, rekao je ovaj politički veteran.

Upitan da li ovaj sporazum obeshrabruje demonstrante Demokratske stranke (DP), bivši premijer je rekao: „Demokratska stranka iza sebe ima veliki broj ljudi. Za neke ljude reforma je, kad se uvede, sigurnost za izbore. Ovo ne možete ignorisati; radi se sa većinom, što znači da sada imamo bolji zakon za održavanje izbora. Ne slažem se s tim da, u uslovima u kojima se Albanija nalazi, postoje samo preduslovi koje je Demokratska stranka postavila, kao glavna opoziciona stranka“./ ibna