NaslovnicaSrbijaBESPLATAN VRTIĆ ZA SVE MALIŠANE: Novi Sad među prvim gradovima koji je...

BESPLATAN VRTIĆ ZA SVE MALIŠANE: Novi Sad među prvim gradovima koji je prepoznao značaj ove podrške

Objavljeno:

U bliskoj prošlosti kada je u jednom domaćinstvu često živelo više generacija i kada su roditelji manje vremena provodili na poslu, decu su u mnogim slučajevima čuvale bake i deke.

Danas, u doba sve većeg privrednog napretka, kada roditelji mnogo više vremena provode vezani za svoja radna mesta i kada uglavnom žive odvojeno u svojim porodicama, potreba za dečijim vrtićima sve je veća.

Od 2020. godine Grad Novi Sad je među prvim gradovima koji je shvatio važnost rešavanja ove situacije. Od tada pa sve do danas izdvajaju se posebna sredstva iz budžeta Grada, porodicama koje imaju decu vrtićkog uzrasta.

Od 1. januara 2020. godine gradski vrtići u Novom Sadu su besplatni za sve mališane. Osim toga, onima koji ispunjavaju propisane uslove, Grad daje subvencije za upis dece u private vrtiće.

00:41
Besplatni vrtici u Novom Sadu za svu decu

Za ovu godinu obezbeđen je potpuno besplatan boravak za više od 17.360 dece u vrtićima Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu. Takođe, rebalansom budžeta u Novom Sadu je povećan broj subvencija i sada se subvencioniše 3.800 mališana koji borave u privatnim vrtićima. Ove podrške Grada umnogome olakšavaju novosadskim roditeljima planiranje i brigu o svojoj deci.

Veoma značajni i emotivni momenti i za decu i za roditelje su oni kada se na određeno vreme u toku dana razdvajaju, kada deca odlaze u vrtić a roditelji na svoje poslove. Grad Novi Sad i u ovoj situaciji pokazuje razumevanje za svoje sugrađane, poštujući sve njihove potrebe i trudeći se da nađe način kako da im olakša život.

Promo

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave