BiH: Migrant ubijen blizu granice između BiH i Hrvatske

BiH: Migrant ubijen blizu granice između BiH i Hrvatske

Strani državljanin još uvek nepoznatog identiteta danas je smrtno stradao prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK).

“Meštanin Kulen Vakufa jutros je obavestio policiju da grupa ilegalnih migranata nosi povređenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatovali da je muškarac nažalost podlegao povredama, koje su nanesene vatrenim oružjem. Prvim pregledom beživotnog tela utvrđeno je da je fatalna rana nanesena u predelu leđa, najverovatnije puškom – sačmom. U Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK, kao i Sektora kriminilastičke policije, koji su organizirali opširnu istragu,” izjavio je portparol policije USK Ale Šiljdedić.

Kako mediji javljaju, identitet stradale osobe, ali i onih koja su donijela beživotno telo još uvijek nije poznat. Prvi podaci s terena govore da se radi o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali preći granicu s Republikom Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

“Za sada nemamo apsolutno nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim licima. U toku su istražne radnje na mestu pronalaska beživotnog tela, odnosno pokušaće se prvo utvrditi tačna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske stanice u Bihaću, kako bi se nastavili istražni razgovori. Još uvek ne možemo govoriti o konkretnim zaključcima, kao ni o tome da li se ubistvo dogodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine ili Republike Hrvatske,” dodao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, dok se prve konkretne informacije mogu očekivati sutra. Od početka migrantske krize, u USK je zabeleženo ukupno 36 smrtnih slučajeva migranata koja policija obrađuje, a koji su nastupili kao posledica nesretnih slučajeva ili usled izvršenja određenih krivičnih dela.