BiH: Proširenje WizzAira imaće regionalni utjecaj

BiH: Proširenje WizzAira imaće regionalni utjecaj

Wizz Air najavio je prošle sedmice da će svoju 41. bazu otvoriti u Sarajevu s planovima da se avion Airbus A320 locira u glavni grad Bosne i Hercegovine od 20. maja, što će rezultirati pokretanjem devet novih linija i dodavanjem 250.000 sedišta u i izvan Sarajeva ove godine. Međutim, očekuje se da će širenje Wizz Aira imati uticaja i na Croatia Airlines i na Air Serbia, koji se oslanjaju na znatan broj tranzitnih putnika koji prelaze na letove do i iz Sarajeva. Iako nijedan od dva prevoznika ni na koji način nije najprometnija aviokompanija iz Bosne i Hercegovine, imaju dominantan položaj na linijama koje Wizz Air planira predstaviti. Povoljna avio-kompanija pokrenuće letove za Šarlroa, Kopenhagen, Dortmund, Ajndhoven, Geteborg, London Luton, Memingen, Bazel i Bove.

Kako piše exyuaviation.com, tokom poslednje normalne godine u komercijalnom vazduhoplovstvu, 2019. godine, Turkish Airlines je bio najveći sarajevski prevoznik, prevozeći 21% svih povezanih putnika. Pratili su je Austrian Airlines sa 20%, Pegasus sa 13% i Lufthansa sa 11% tržišnog udela. Croatia Airlines je ostvarila 7% ukupnog tranzitnog saobraćaja, dok je Air Serbia iznosila samo 3%. Situacija se donekle promenila 2020. godine. Dok je Turkish Airlines i dalje bio najprometniji prevoznik, Air Serbia je povećala svoj udeo u transferu na 6%, dok je pozicija Croatia Airlinesa ostala nepromenjena. Međutim, dva nacionalna prevoznika dominiraju na brojnim linijama koje će sada biti pokrivene Wizz Air-om, što se očekuje da će uticati i na njihovu popunjenost.

U 2019. godini Air Serbia je imala najviše povezivanja sa Sarajevom i iz Sarajeva iz Amsterdama, a zatim su ga pratili Pariz, Cirih, Kopenhagen i Stokholm. Wizz Air želi da pokrije Amsterdam kroz svoje operacije u Ajndhovenu, Cirih preko Bazela, koji je nešto više od devedeset kilometara od najvećeg švajcarskog grada, kao i Pariz koji će se služiti iz Bovea. S druge strane, glavna polazišta ili odredišta Croatia Airlinesa za Sarajevo bili su Frankfurt, Cirih, Amsterdam, Skoplje, London, Pariz i Brisel. Croatia Airlines i Air Serbia gotovo su vezani za udeo u transfernom prometu na letovima za Amsterdam (Croatia Airlines drugi i Air Serbia treći posle austrijskog), kao i Pariz (Air Serbia drugi, Croatia Airlines treći nakon austrijskog). Air Serbia dominira u transferima u Kopenhagen sa 60% tržišta, dok Croatia Airlines prednjači u transferima u Cirih (drugi posle Austrije) i Brisel (drugi posle Lufthansa).

I Croatia Airlines i Air Serbia osetili su uticaj na poslovanje u Skoplju kada je Wizz Air osnovao bazu u glavnom gradu Makedonije i počeo da značajno proširuje svoje poslovanje. Međutim, očekuje se da će otvaranje baze Wizz Aira imati najveći uticaj na autobuski prevoz koji je mnogima i dalje popularan izbor za međunarodna putovanja. Pored toga, očekuje se da će budžetska aviokompanija generisati novu grupu putnika, kao što je to bio slučaj na svim bivšim jugoslovenskim tržištima na kojima je stacionirala avione.

 

Izvor: exyuaviation