BiH: Rajaner se vratio na banjalučki aerodrom

BiH: Rajaner se vratio na banjalučki aerodrom

Avio-kompanija “Rajaner” saopštila je da je sinoć poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg.

“Ovim promotivnim letom kompanija Rajaner donosi i akciju na cene karata”, saopšteno je iz Rajanera.

Ova vodeća evropska niskobudžetna vazduhoplovna kompanija je navela da će na relaciji Banjaluka-Geteborg leteti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja “Rajanera” za ovu godinu.

Putnici do decembra mogu nabaviti karte po promotivnoj ceni od 14,99 evra, a dostupne su za rezervaciju samo na internet stranici Rajanera do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja Rajanera, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

“Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom Rajaner”, rekao je Račić.

Letovi su planirani dva puta sedmično, uprkos tome što većina građana iz Bosne i Hercegovine ne može ući u Švedsku, koja je produžila zabranu ulaska za građane koji nisu iz EU do 22. decembra.

„Izuzetno nam je drago što je Rajaner novom direktnom linijom za Bosnu i Hercegovinu odlučio da nastavi ulagati u aerodrom [Geteborg] Landvetter i prepoznao je ovu novu priliku na tržištu u tako teškom trenutku”, rekla je šef aerodroma Geteborg Anna Stromvall. Svi ostali letovi kompanije Rajaner za Banja Luku su odloženi za mart iduće godine.

U saopštenju “Aerodroma Republike Srpske” Banjaluka su podsetili da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je manje za 47,17 odsto u odnosu na prvo polugodište 2019. godine , a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije Er Srbija na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično (ponedjeljak i petak) i Rajaner sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično (petak, nedjelja).

U saopštenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.