Hrvatska ovog leta očekuje više od 180 avio servisa

Hrvatska ovog leta očekuje više od 180 avio servisa

Više od 180 avio servisa povezaće međunarodne destinacije sa Hrvatskom ovog leta, a najviše ih je iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Poljske, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Mnoge aviokompanije uvele su i najavile letove za Hrvatsku potaknute turističkom potražnjom i značajnim interesovanjem za Hrvatsku na mnogim tržištima, kaže HTZ, napominjući da je tome pridonio status Hrvatske kao bezbedne i poželjne destinacije. HTZ poziva javnost, partnere, turističke radnike i druge da se ponašaju odgovorno i poštuju epidemiološka ograničenja.

HTZ je najavio letove kompanije Ryanair iz Liverpoola, Edinburgha i Newcastlea, kao i letove British Airways-a iz Londona za Split, Dubrovnik i Pulu, dok će EasyJet leteti iz Londona za Pulu, Zadar, Split i Dubrovnik.

EasyJet će takođe leteti iz Glazgowa, Bristola, Belfasta i Manchestera za Hrvatsku. Jet2.com najavio je letove iz Manchestera za Pulu, Split i Dubrovnik, a takođe će povezati hrvatske aerodrome sa Leedsom, Birminghamom i Newcastleom.

Lufthansa je najavila letove iz Frankfurta za Rijeku, a takođe planira uvođenje servisa koji će povezati Zagreb i Minhen, dok se očekuje da će Ryanair tokom letnjih meseci povezati Zadar i Berlin, Keln, Karlsruhe i Memmingen. Irski prevoznik takođe planira letove iz Zagreba za Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe i Memmingen.

Eurowings će takođe povezati hrvatske i nemačke destinacije. U maju će nastaviti letove za brojne hrvatske aerodrome i obavljaće 10 redovnih linija za Zagreb, Rijeku, Zadar i Split. Condor će za Split letjeti iz Minhena, Dizeldorfa i Frankfurta.

Hrvatske i francuske destinacije povezivat će Air France, Transavia, Ryanair i Volotee, dok će LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair i Buzz povezivati Hrvatsku sa Poljskom.

Strani prevoznici i Croatia Airlines leteće iz Hrvatske i u druge zemlje.