back to top
NaslovnicaZabavaBitdefender upozorava: Određeni LG televizori prepuni sigurnosnih propusta i meta hakera -...

Bitdefender upozorava: Određeni LG televizori prepuni sigurnosnih propusta i meta hakera – ažurirajte softver!Upozorenje za bezbednost LG televizora

Osim za špijuniranje, LG televizori odnosno njihove bezbednosne ranjivosti mogle bi da omoguće hakerima i da preuzmu kontrolu nad vašim uređajem. Verzije LG WebOS TV od 4 do 7 navodno su prepune bezbednosnih propusta koje omogućavaju hakerima da dodaju sebe kao korisnika, preuzmu kontrolu nad uređajima i iskoriste ranjivosti za ubacivanje komandi po sopstvenom nahođenju.

- Advertisement -

Ovom problemu, izloženo je navodno 91.000 uređaja preko internet veze, uprkos tome što ranivosti bile predviđene samo za lokalni pristup, tvrdi kompanija Bitdefender.

Prva ranjivost, označena kao CVE-2023-6317, omogućava hakeru da zaobiđe mehanizme autorizacije televizora i promenom jedne varijable doda sebe kao korisnika na uređaj. Zatim, kroz ranjivost CVE-2023-6318, haker sebi može da obezbedi potpuni pristup uređaju, otvarajući tako put za ubacivanje komandi.

Putem još dve ranjivosti, istaknute kao CVE-2023-6319 i CVE-2023-6320, haker može da manipuliše muzičkom bibliotekom tekstova pesama kako mi omogućio ubacivanje OS komandi ili može da manipuliše specifičnom API tačkom kako bi ubacio komande sa autentifikacijom.

LG televizori i modeli koji sigurno imaju ovaj problem su:

  • LG43UM7000PLA sa webOS 4.9.7 – 5.30.40
  • OLED55CXPUA sa webOS 5.5.0 – 04.50.51
  • OLED48C1PUB sa webOS 6.3.3-442 (kisscurl-kinglake) – 03.36.50
  • OLED55A23LA sa webOS 7.3.1-43 (mullet-mebin) – 03.33.85

Za ove ranjivosti objavljena je bezbednosna zakrpa 22. marta, a dostupna je za navedene modele od juče, tako da bi bilo dobro da proverite koju OS verziju na svom LG televizoru imate da biste bili sigurni da je zakrpa instalirana.

- Advertisement -

Izvor: Benchamrk/Kurir/Darko MulicIzvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Bosanski recept za vojnički pasulj iz JNA: Tajna je u neobičnom dodatku mesa, a ključan je i pravi ukus koji se postiže samo ako…

Sastojci za vojnički pasulj su dobro poznati i često korišteni u regionalnoj kuhinji. Tajna...

Pogledajte trenutni izgled Uroša Blažića: Masovni ubica sa lisicama na rukama i pancirom na grudima (FOTO)

PRED Višim sudom u Smederevu danas se, po prvi put, na pripremnom ročištu izjasniti...

Hejteri u rupi! Nebojša Čović o “metli”, Evroligi, Željku Obradoviću…

Nebojša Čović, predsjednik KK Crvena zvezda, je gostovao u emisiji "Jutarnji program" na RTS-u...