Brnabić će se učlaniti u SNS

Brnabić će se učlaniti u SNS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić postaće “u naredniom periodu” članica vladajuće Srpske napredne stranke.

U izjavi za list Blic Brnabić kaže da se nada da je naprednjaci prihvataju kao svoj deo, da “voli i poštuje” ovu stranku i da će o učlanjenju “u narednim nedeljama” razgovarati sa njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

“SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo”, rekla je Ana Brnabić.

Blic prenosi i da je Brnabić “samo jedno od novih lica”, koje je na sednici glavnog odbora obećao lider stranke i predsednik Srbije.

Brnabić je ranije, upitana hoće li se učlaniti u SNS, izjavljivala da je rezervisana u tom smislu jer partije u Srbiji često menjaju svoje pozicije. Tako je 2017. izjavila za N1 da su SNS i njen predsednik Vučić učinili “puno toga dobrog”, ali da kao građanka želi da stekne još poverenja dok ne postane članica partije. Političke stranke bi, kako je tada izjavila, trebalo da se drže kursa koje zacrtaju.

SNS je, prema nekim izveštajima, najveća stranka na Balkanu i ima 700.000 članova. Komunisti koji su vladali nekadašnjom Jugoslavijom imali su, poređenja radi, 460.000 članova “od Vardara pa do Triglava”.