NaslovnicaSrbijaBUDUĆNOST U JADRU: Prvi čovek Loznice video-prezentacijom predstavio viziju razvoja grada

BUDUĆNOST U JADRU: Prvi čovek Loznice video-prezentacijom predstavio viziju razvoja grada

GRADONAČELNIK Loznice, Vidoje Petrović sinoć je u Vukovom domu kulture predstavio viziju za budućnost grada i kraja za naredne godine.

foto:V.Mitrić

Video-prezentacijom je dočarano kakva će da bude Loznica i Jadar u budućnosti. Posetioci nisu krili oduševljenje. Loznica je dobila dva nova obdaništa, a staro je potpuno rekonstruisano i prošireno.

Zatvoreni bazen, čija izgradnja počinje naredne godine, biće sigurno najmoderniji u zemlji, i osim za razonodu, biće pogodan za najznačajnije vaterpolo utakcime i plivačka takmičenja. Uz njega, pored stadiona, niče atletski stadion, otvoreni bazeni, trim staze, igrališta, parkovi, sportska dvorana. I, sve na jednom mestu, uz velepni Lagator.

U blizini je i bolnica, u čiju izgradnju i opremanje je država, do sada, uložila više od 50 miliona evra, a slede i nova ulaganja.

Sedište okruga

ZA Lozničane je velika stvar, kako kaže Petrović, što je grad na putu da dobije sedište okruga, a ne da bude deo, kao sada, Mačvanskog okruga, “jer za to ispunjava i istorijske i kulturne i sve druge, važeće, standarde”. Gradonačelnik kaže da su se za to izborili savesnim, odgovornim i posvećenim radom. Loznica je, pre tri i po decenije, “spakovana” u Mačvanski okrug.

– Nekada je bio san da dobiju solidniji rendgen, a sad imaju najsavremeniju radiološku opremu, skenere, a uskoro stiže i magnetna rezonaca i počinje opremanje angio-sale – najavio je Petrović. – Planira se i izgradnja stanova za lekare.

Petrović najavljuje i izgradnju postojenja za prečišćavanje vode,podzemnu garažu u srcu grada i uređenje trga kod četiri srednje škole i ostalih ulica i puteva. Veliki poslovi slede i u krugu nekadašnje “Viskoze”, gde će, uz stambeno-poslovne celine biti i niz modernih sadržaja, koji će, na najbolji način, da povežu grad i kraljevsku lepoticu Banju Koviljaču, koja je, poslednjih godina, kao i čitav kraj, doživela procvat.

Najnovije objave