Bugarska: Borisov predložio Daniela Mitrova za premijera

Bugarska: Borisov predložio Daniela Mitrova za premijera

Bugarski premijer Bojko Borisov nominovao je bivšeg ministra spoljnih poslova Daniela Mitova za мандатара. Borisov je svoj predlog objavio uživo na Fejsbuku. „Reći ćemo kabinetu kada dobijemo mandat“, dodao je Borisov. „Sačekaću, gledaću, pomagaću i ako je potrebno intervenisaću“, rekao je он.

„Ја ću podneti ostavku na mesto premijera i člana parlamenta i da vidimo da li će zaboraviti Bojka Borisova. Vladi Goranov će ostati sa mnom u štabу“, rekao je Borisov.

„Želim da budete vrlo odgovorni“, pozvao je Borisov članove svoje stranke, pozivajući ih da „već sutra прихвате većinske izbore“. Nova lica su zaboravljena stara, rekao je Borisov.

„Bugarski narod pokazao je veliku mudrost. Slavi Trifonov je nesumnjivo najuspešniji u šou-biznisu, svoje poslovanje je učinio profitabilnim, ali sada je u drugoj ligi, ovde su nam potrebne smele i brze odluke. Njime ne upravlja punomoćnik, već lična odgovornost vođe. Savetu ministara ćemo reći kada dobijemo mandat. Sačekaću, gledaću, pomagaću i ako bude potrebno intervenisaću. Ovi ljudi su se ponašali tako grozno tokom ovih meseci, tako podlo, као iz žute štampe, tako lično i odvratno za moju porodicu i dom. Bez obzira na to koliko kažu da sam star, ne savetujem im da me izazivaju“, rekao je Borisov.

Daniel Mitov, 43, rođen je u Sofiji i studirao je na Sofijskom univerzitetu. Bio je na mestu ministra spoljnih poslova Bugarske od 6. avgusta 2014. do 27. januara 2017. godine. / ibna