Bugarska: Budućnost zemlje umnogome zavisi od izbora BSP, tvrdi Ninova

Bugarska: Budućnost zemlje umnogome zavisi od izbora BSP, tvrdi Ninova

Budućnost Bugarske u narednim godinama umnogome zavisi od izbora Socijalističke partije (BSP), od toga šta će se desiti sa nama, rekla je liderka socijalista Cornelia Ninova za Bugarsku televiziju.

Snažno je tvrdila da je paralelna država na vlasti, a ne u opoziciji. Resursi su distribuirani negde drugo.

„Spremni smo za prevremene izbore. Tražimo saveznike“, izjavila je Ninova i dodala da žele ostavku ove Vlade i još mnogo toga. Prema njenim rečima, nedavni događaji dokazuju da su promene neophodne i neizbežne. Problem nije u tome što oni odlaze, mi ćemo zauzeti njihovo mesto, problem je promene modela upravljanja, vršenja vrlo dubokih promena u sistemima, u skladu sa sektorskom politikom,” istakla je Ninova.

“Jučerašnje vesti nisu fotografije iz Borissove spavaće sobe i one utiču na svakog Bugarina. Juče je postojao tročlani savet i tripartitni sporazum. Moramo se danas usredsrediti na ono što je potpisano, da plaćeni dopust roditelja koji su ostali kod kuće da se brinu o svojoj deci tokom krize ne bude produžen, nema specifičnih mera ili politika za rastući broj  nezaposlenih“, naglasila je Kornelija Ninova.

Prema njenim rečima, kriza, ekonomska i socijalna, teško će pogoditi zemlju. Lider BSP-a je takođe primetila da ne vidi plan za rešavanje izazova sa kojima će se zemlja suočiti.

Što se tiče saslušanja Emila Dimitrova u parlamentu i slučaja „Alepo“, Ninova ga je opisala kao jasan primer nekažnjivosti i nezakonitosti.

U vezi sa probelmima u vodosabdevanju u Haskovu i zahteva GERB-a da ovaj predmet bude predat tužilaštvu, ona je rekla da je to zanimljiv stav i napomenula da od 2017. u gradu nije učinjeno ništa po tom pitanju.

Što se tiče stranke i predstojećih predsedničkih izbora u septembru, Cornelia Ninova je odlučna da BSP neće bankrotirati. Finansijski izveštaj stranke odobrio je Nacionalni savet, overen je i članovi stranke će 12. septembra odlučiti ko će ih dalje voditi./ibna