Bugarska: Demonstranti blokirali glavni ulaz u zgradu Bugarske nacionalne televizije

Bugarska: Demonstranti blokirali glavni ulaz u zgradu Bugarske nacionalne televizije

Nakon 44 dana antivladinih demonstracija demonstranti iz građanskog pokreta BOETS (Borci) blokirali su u petak ujutrozgradu Bugarske nacionalne televizije.

Demonstranti nisu dozvolili građanima koji su željeli da uđu u zgradu Televizije s glavnog ulaza uz argument da Javna televizija događaje ne prati objektivno.

“Ovde smo, blokiramo ulazak u BET sa zahtevom za ostavkom Emila Koslukova i sprečimo nas da nas lažu”, rekao je vođa protesta.

Prema Georgievu, “sloboda govora ne znači da svi mogu reći što žele, sloboda govora znači biti saslušan – biti saslušan od strane svojih lidera, koji će zaštititi interese građana. U Bugarskoj, vođe štite interese oligarha, mafije“, rekao je Georgi Georgiev.

Inicijativa je bila četvrta u nizu „blokada iznenađenja“ pokreta „Borci“. Poslednjih dana bile su blokirane zgrade Ministarstva pravde, Centralne izborne komisije i Antikorupcijske komisije.

Blokade ostaju na glavnim raskrsnicama u Sofiji – na području Orlovog mosta, Sofijskog univerziteta i Trga nezavisnosti. Oko 4 ujutro, policija je uklonila blokadu na mostu Međunarodnog sajma u Plovdivu i obnovila saobraćaj u tom području. Ranije je grupa demonstranata u Plovdivu postavila improvizovane blokade puta i zaustavila saobraćaj./ ibna