Bugarska: GERB i BSP kažnjene sa po 3 000 leva zbog organizovanja masovnih skupova

Bugarska: GERB i BSP kažnjene sa po 3 000 leva zbog organizovanja masovnih skupova

Ispostavilo se da se ne možemo osloniti na svest ljudi, rekao je dr. Angel Kunchev na konferenciji za štampu u Ministarstvu zdravlja Bugarske, koje je obavestilo da je kontrola antiepidemijskih mera pooštrena i da su maske na svim unutrašnjim i vanjskim događajima ponovo obavezne.

Kako ne bi bili optuženi za selektivneprovere, ministar i Ministarstvo su podnele prijave za vladajuću GERB partiju ali i za opozicioni BSP. Kaznili smo ih sa 3.000 leva za organizovanje masovnih manifestacija, rekao je dr Kunchev. Kazna će uslediti i za rukovodstvo Nacionalnog stadiona.

Glavni zdravstveni inspektor rekao je da virus ne kruži ulicama Bugarske. Virus je u našem nosu, u grlu i prenosimo ga onima koji su nam najbliži, upozorio je.

Dr Kunčev je prokomentarisao situaciju sa širenjem virusa na Balkanu. Situacija je zaista komplikovana. Severna Makedonija je prošle nedelje bila na prvom mestu po morbiditetu. “Na drugom mestu je Albanija, sledi Bosna i Hercegovina, dok smo na 5. i 6. mestu sa Srbijom. Povećanje se dešava ne samo u Bugarskoj, već i na Balkanu i u Evropi,” dodao je Kunčev./ibna