Bugarska: GERB i UDF predali 9 999 potpisa za registraciju u Centralnoj izbornoj komisiji

Bugarska: GERB i UDF predali 9 999 potpisa za registraciju u Centralnoj izbornoj komisiji

Vladajuće bugarske stranke GERB i Unija demokratskih snaga (UDF) predali su danas 9 999 potpisa Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za registraciju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Dokumenti su prihvaćeni bez komentara i čekamo odluku o registraciji, rekao je administrativni sekretar GERB-a Cvetomir Paunov.

Pokazali smo volju za izgradnjom Bugarske i postizanjem vidljivih rezultata. „Tokom godina vladavine dokazali smo da je naš recept za uspeh ‘rad, rad, rad’ “, rekla je Daniela Daritkova, predsednica poslaničke grupe GERB-a.

Daritkova je saopštila da je medicinski protokol za glasanje u uslovima pandemije koronavirusa spreman, dodajući da poziva građane na masovno učešće na izborima.

Daritkova je dodala da se bore za poverenje građana i istakla da im je izazov održavanje izbora u epidemiološkoj situaciji. Najavila je da će Bojko Borisov voditi izbornu listu. Prema njenim rečima, imena kandidata i onih koji će voditi listu biće jasno saopšteni u roku od nedelju dana.

„Naš glavni protivkandidat na ovim izborima je BSP“, rekao je Cvetomir Paunov. O partnerstvima ćemo razgovarati kada vidimo kakav će biti izbor bugarskih glasača i kako će se formirati budući parlament, dodao je on za medije.

„Cilj je objediniti desničarske glasove, jer se prema sociolozima GERB / UDF pojavljuje kao jedina desničarska formacija, sigurno proevropska, pro-NATO, koja neće dozvoliti da se prokremaljska Socijalistička partija (BSP) i njeni sateliti vrate na vlast“, rekao je lider UDF-a Rumen Hristov.

Administrativni sekretar GERB-a Cvetomir Paunov rekao je da su njihove partijske strukture u veoma dobrom stanju i da teže postizanju veoma dobrog rezultata na predstojećim izborima. „Sve nam ovo daje uverenje da će koalicija između najveće političke stranke i stare desničarske stranke, nakon demokratskih promena u Bugarskoj, biti uspešna i da će biti za dobro upravljanje zemljom i u interesu bugarskog naroda“, istakao je Paunov.

Paunov je takođe rekao da ih ne brine stranka Cvetana Cvetanova i činjenica da bi on mogao da preusmeri mnogo glasova u svoju korist. / Ibna